Dinsdag 1 mei a.s. is op  sportpark ‘Corpus den Hoorn’ de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2018. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen zal bij de finale, die om 14.00 uur begint en tot 17.00 uur duurt, aanwezig zijn.

Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vindt plaats in twaalf wijken.

De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals vanuit de deelnemende gemeenten en bij de buurtsportcoaches van Bslim. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale op dinsdag 1 mei a.s.

VIP-arrangement
Elke wijk levert één of twee teams, die op dinsdag 1 mei zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers en de staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar één winnend team komen en daarnaast zal ook de Rabobank Fair Play Cup weer worden uitgereikt. Deze winnaars winnen een VIP-arrangement van FC Groningen in het Noordlease Stadion op zondag 6 mei 2018.